Jak na.. Rohlíky!
Již několik dní platí stav karantény. Děti nechodí do školy, lidé mohou prakticky jen do lékárny, na nákupy a nejnutnější úřady, do práce a z práce domů. Většina obchodů je zavřená. Ti, kteří mohou pracovat takzvaně na dálku, většinou pracují na "home office" a jsou pochopitelně doma.
Řada z nás tak řeší stav, na který nejsme zvyklí. Jak být spolu téměř celý den, jak řešit chod domácnosti, jak dohlédnout na děti, jak si vyhovět, jak si třeba … upéct rohlíky.
Přinášíme maximálně jednoduchý recept, jak na hodinu a půl zabavit celou rodinu a přitom se vyhnout nákupu "baleného" pečiva v místní Bille, Penny nebo Albertu, kde je lidí pořád dost. Pečivo bude stoprocentně Covid 19 prosté a čerstvé alespoň dva dny. Můžete udělat něco pro sebe i pro zdárný průběh celostátní karantény.
Jak na to?
Celá příprava bude trvat i s kynutím přibližně 1,5 hodiny. Kompletní postup najdete na videu, potřebné suroviny pak níže. Rohlíky při pečení můžete posypat solí, kmínem, mákem, nebo prostě podle chuti. Dobrou chuť přeje Petr Němeček a Petr Digrin :-)
- 500g hladké mouky
- 1 kostka kvasnic (42g)
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 kávová lžička krystal cukru
- 1 polévková lžíce soli
- 150ml vlažného mléka smíchaného se 150ml vlažné vody