Velikonoční přání
Poslední ze série pečení pro období karantény přinášíme dnes, na Velikonoční pondělí. Pokud začnete právě teď, k večeři si pochutnáte na čerstvém máslovém mazanci!
Zítra jdeme opět do práce a některá opatření dlouhé karantény by se měla zmírnit. Doufáme, že to bude k užitku a že práce všech, kteří během posledních třech týdnů obětovali část svého času a pomohli nevyjde naprázdno.
Rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří na Mníšku pomáhali. Všem, kteří šili roušky, desinfikovali zastávky, pomohli s roznášení nákupů, starali se o naše seniory, rozdávali desinfekci, sehnali ochranné pomůcky, štíty, darovali další potřebné věci. Všem hasičům, skautům, policii ať už státní nebo městské, lékařům, učitelům, zaměstnancům Domova, pošťákům, prodavačkám a dalším desítkám ochotných. Děkujeme a hezký zbytek Velikonoc.
A jak na ten mazanec?
Celá příprava bude trvat přibližně 2,5 hodiny. Kompletní postup najdete na videu, potřebné suroviny pak níže. Po upečení nezapomeňte dát mazanec vystydnout.
- pšeničná mouka polohrubá, 500g
- mléko vlažné polotučné, 200ml
- kvasnice, 1 kostka (42g)
- Hera nebo máslo, 125g
- cukr krystal, 140g
- vejce, 3 kusy
- vanilkový cukr, 1 sáček
- 1 polévková lžíce soli
- 1 sáček mandlí
Za STAN přeje Petr Němeček, Petr Digrin, Vlastimil Kožíšek, Markéta Nováková, Milan Kotouč